П`ятниця, 01.08.2025
DEBARKADER.AT.UA
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: HAMSTER  
Конструкція, що інтригує простотою.
HAMSTERДата: Середа, 12.08.2015, 23:56 | Повідомлення # 1
General der Infanterie
Група: Администраторы
Статус: Offline
Дуже проста в будівництві конструкція хаусбота. Завдяки рівним бортам (з цільних листів фанери чи  інш. лист. мат.) будівництво спрощується, а завдяки обтічному носу  - зменшується вітрове навантаження. Як на мене, це конструкція з 4 - 8 листів фанери, в залежності від розмірів. Але я переробив би рубку та носову частину (зробивши рубку квадратною, а ніс обтічним). Втім з борту вітер буде при переході відчутним. Якщо слухати Щура, конструкція буде неймовірно складною та переобтяженою. Тут, як на мене, потрібен тільки привальник. Ваня, вибирати тобі))

Прикріплення: 6894175.jpg (80.5 Kb)

Хочешь мира — готовь "Парабеллум"!

РівнянинДата: Четвер, 13.08.2015, 17:17 | Повідомлення # 2
Kadett
Група: Проверенные
Знайшов  цей сайт, хоч у мене з англійською не дуже, цікавого багато. http://www.triloboats.com/FAQSlacktide.html   Є ще один такий сайт, схожий http://www.tacking-outrigger.com/b_boat.html
Як на мене, збудувати для моїх туристичних потреб з підвісним двигуном можна, але для постійного життя (я так зрозумів, Івану?) там місця при цих розмірах буде малувато. Все ж вірно - в індексі моделі - розмір в футах? Для того, щоб там жити, розмір повинен бути в 2 - 3 раза більшим. Для чого треба привальник? Це ж причалює носом до берега чи бона? Ніс дійсно дивний - дощ може заливати, треба переробляти, бо буде неприємно.

Прикріплення: 7722188.jpg (93.4 Kb)

HAMSTERДата: Четвер, 13.08.2015, 23:56 | Повідомлення # 3
General der Infanterie
Група: Администраторы
Тобі підійде, Івану треба збільшувати у мінімум 2 рази від тих розмірів, що ти сказав. Ти можеш робити з такими вікнами, у штатах треба буде робити ілюмінатори. Ніс треба закрити над палубою. Власне, це і все. Привальник знадобиться не для швартовки, а задля непошкодження борта човнами. кущами та при транспортуванні.

Хочешь мира — готовь "Парабеллум"!

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

DEBARKADER.AT.UA © 2025
Зробити безкоштовний сайт з uCoz